Nejezte, nepijte ani nežijte blbě! | E15.cz

Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!

Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!
V pražské restauraci Noodles festival zahájil (zleva) tamní šéfkuchař Tomáš Kalina, herečka s darem poznat dobrá jídla a vína Světlana Nálepková a organizátor Pavel Maurer.
• 
ZDROJ: Aleš Hudský
17. ledna 2014 • 17:00
Pavel Maurer se Světlanou Nálepkovou zahájili 5. Grand Restaurant Festival.

V době, kdy luxusní restaurace zejí prázdnotou od půlky ledna do konce února, nabízí 83 top restaurací z publikace Maurerův výběr Grand restaurant 2014 svá degustační menu se špičkovými víny a nápoji z portfolia značky Kofola za zlomkovou cenu. Pořadatelé vypravují i 137 „Mňambusů“, které umožní gastronautům ochutnat během dne jídla tří různých restaurací. A z Prahy do Ostravy vyjede i „Mňamvlak“, jehož cílovou stanicí jsou pivní lázně v Rožnově pod Radhoštěm. Na ten však zbývají poslední dvě místenky…

Grand Restaurant FestivalGrand Restaurant FestivalAutor: Aleš Hudský

Většina zájemců se spokojí s festivalovou ochutnávkou 1 nebo 2 nebo 3 jídel z tříchodového menu v ceně 250-500-600 Kč. Vybrat si lze podle restaurace včetně michelinských (La Degustation Bourgeois je už ale vyprodaná) nebo podle pokrmů. Nabízí se tak marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, račí ocásky, ryba Fugu či zmrzlina z kozího sýra s višňovým kompotem…, ale i pečený bůček na Kofole (!) s pastyňákovým pyré.

Grand Restaurant FestivalGrand Restaurant FestivalAutor: Aleš Hudský

Maurerův tým si k zahájení letošního ročníku vybral pražskou restauraci Noodles. Tamní šéfkuchař Tomáš Kalina zařadil do „povinných“ položek menu tato jídla:

To jste ještě nejedli“: Chobotnice se zelenými rajčaty, mořská voda a řasy, „Ctíme tradiční recepty“: Bizon se smrži a sedlinou ze schwarzwaldské šunky a „Láska prochází žaludkem“: Marinované fíky s tofu, levandulí a tmavou čokoládou.

Grand Restaurant FestivalGrand Restaurant FestivalAutor: Aleš Hudský

Meníčka ostatních restaurací spolu s možností rezervací jsou na webu grandrestaurant.cz, ochutnávky lze věnovat ve formě dárkového poukazu.

Autor: Aleš Hudský
 
>
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!