Stanislav Bernard

Stanislav Bernard: Náš vlak jede do zdi

Všichni o něm vědí, že na Vysočině vaří dobré pivo. Tentokrát se ale Stanislav Bernard vtělil do své jiné oblíbené role, role praktikujícího jogína. Vyprávěl o prožitkové józe, o vzorcích z dětství a…

Perutýn ohnivý (Pterois volitans)

V boji proti perutýnům, jedovatým rybám, se je Kuba učí jíst

Pokud své nepřátele nedokážete porazit, pak je snězte! To je strategie, kterou přijala Kuba v boji…

Gastronomická zařízení v Salcburku jsou každý rok zpravidla dvakrát anonymně hodnocena auditory. Ti prověřují nejen chuť zlatého nápoje, nýbrž i jeho čepování, výdej, čistotu sklenic, úroveň prostředí, obsluhy a sestavení pivního menu.

Pivu zaslíbený Salcburk

S úctou vařeno, s láskou servírováno, s nadšením popíjeno. Takovou filozofii vyznávají v Salcburku již šest set let. Tekutou pohodu si v…

V Plzni, v prvorepublikovém dělnickém domku, stála bez povšimnutí pec na uhlí. Roman Sebera ji roztopil a začal v ní péct vyhledávaný chléb.

Chléb náš vezdejší

Jak se vyrábí kvalitní český chléb, a hlavně kdo ho umí upéct, se vypravil pro ZEN zjistit publicista a expert na trendy Míra Valeš. Dobrý…

Vinohrady najdete na více než třetině území Sámosu.

Nektar bohů a Pythagora

Bílé víno z řeckého ostrova Sámos - tak jiné, tak sladké, jemné, s pozoruhodným aroma, dozlatova zbarvené, ceněné v mnoha vinařských rájích…

Znalci oblíbené sladkosti tvrdí, že její čerstvost poznáte podle zlaté barvy, křehkosti a podle zvuku. Když po skousnutí sousta uslyšíte „kšššš“, můžete být s kvalitou spokojeni.

Gaziantep: rodné město baklavy

Opravdového gurmána poznáš podle toho, zda navštívil Gaziantep, tvrdí Turci. V bezmála jedenapůlmilionovém městě na jihu země bílého…

ZEN ZEN vyšel 18.07.2016

Archiv PDF Předplatné
Mobilní web